REISERUTE FOR OPPLEVELSER I ØST-AFRIKA

Hei!

Har du planer om å reise og et av kriteriene for destinasjon er at det må være eksotisk, men du vet ikke helt hvor du skal, vil Øst-Afrika absolutt være et alternativ.

Sett bort i fra faresonene rundt Somalia, som i all hovedsak er det eneste med rødt flagg, er Øst-Afrika relativt trygg. I likhet med flere land som som har blitt mer sympatisører av Vesten og dets væremåte og holdninger har land som Kenya blitt utsatt for terrorangrep. To de siste 7 årene. Det mener jeg er uunngåelig, og man må uansett tørre å ta en sjanse ved å reise hvorenn et angrep vil være mulig å gjennomføre.

> Har du lyst til å gjennomføre noen av de typiske «tingene man bør gjøre før man dør» er Øst-Afrika ypperlig. I Tanzania finner man Kilimanjaro, en fanatisk mulighet for å vise psykisk styrke for de som trenger det. I land som Kenya, Uganda og Tanzania er det store muligheter for å ta med en stor linse for å skyte av neshorn, leopard, sjiraff, elefant, impala, flodhest, gribb, marekatt, og ikke minst løve. Litt mer innlands kan man hoppe i strikk, og man kan flere steder ta dykkerlappen, som er rett og slett magisk å ha hvis man er i og rundt steder knyttet til hav og store rev. Man har også én av verdens største blikkskurslummer situert i Kenya, som gjør at det er stor sjanse for å være med å hjelpe gjennom humanitært arbeid: bygge blikkskur, være med å utvikle vannsystem, jobbe på barnehjem etc. Óg man har den autonome (del av et land, men har eget muligheter til å styre politikk anliggende eget territorium via eget nasjonalstyre) øygruppa Zanzibar. Beskrevet av mange som himmel på jord.

> Øst-Afrika sett under ett er et område som vokser økonomisk. Det vil si at de enda er i startgropen og det er billig å bo og reise her. For å ha noe å sammenlikne med: Nord-Afrika: Tunisia, Marokko, Libya (sett bort fra Egypt) og Sør-Afrika (landet) er dyrere enn flere land i Øst-Afrika.

 

For å få fullt utslag på en slik tur bør man i det minste ha en visjon om å være der i hvert fall 1 måned. Helt opp til rundt 2, 5 – 3 måneder. Det blir vanskelig å plukke ut 30 ting å si at dette er noe man «må» erfare. Derfor er det lettere å nevne noen ting jeg mener er et «must» hvis man skal på tur i Øst-Afrika, og spesielt Kenya, Tanzania og Zanzibar.

  • Lushoto.

Har du lyst til å bli mer enn overrasket over hvordan et sted kan se ut – kjør jungelveien fra Arusha, Tanzania inn til dette forgylne åstopp-landsbyen. Etter omtrent 2 timer etter avkjørselen fra hovedveien gjennom Tanzania kommer du til et av de grønneste og frodigste lokasjonene. Man tenker straks tucáner, kannibaler, jaguarer, villmark og langt fra nærmeste sivilisasjon. Her finner man en «ut av denne verden»-utsikt, lokal og (noen ganger) god mat, fantastiske gå-turer, kilder å bade i, autentisk afrikansk marked, unik scene når man våkner og legger seg og tiden mellom. Men, ta forhåndsregler.

 

IMG_1092
Ved utsiktspunktet som viser litt av hvor stor rekkevidde man har.
10468428_10153466743851091_7155626178956377727_o
En av de gjemte kildene inne i jungelen.
IMG_1107
Man kommer også tett på lokalbefolkningen på grunn av at det i praksis ikke finnes turister her.

Stedet vi bodde på: http://irentebiodiversityreserve.org/accommodation/

  • Zanzibar og Stone Town.

Hva er det å si? Du har hørt om og sett bilder av denne vakre India-havet-idyllen, og er helt sikkert som så mange før deg, blitt helt forelsket i det du har hørt og sett. Det har du grunn til! I tillegg til dykkemuligheter i verdensklasse, temperaturer fra 25-40, kanskje Afrikas vakreste sted for solnedganger, hyggelige og imøtekommende folk og yrende havdyr-liv, har man Stone Town. Byen som står på UNESCO’s verdensarvliste for dens historiske og estetiske verdi. Det sier sitt. Tidligere slavestormakt og handelsmekka for reisende fra Afrika til India og vice versa. Dra  dit og se selv! Ta i betrakning at her er det en del dyrere enn fastlands-Afrika på grunn av turismen.

IMG_1310

 

 

IMG_1357
Fra Stone Town. Auraen er fra da slaveselgere solgte slavene sine. Bemerkelsesverdig mye å se i den største byen på Zanzibar.

Rimelig og bra sted å bo: http://www.kendwarocks.com/

  • Ngorongoro-krateret-, Serengeti-, Lake Manyara- og/eller Tarangire nasjonalpark.

Er man først i Afrika er man ikke nødt til å gå glipp av en safari-opplevelse. Serengeti anbefales veldig, men er ganske dyrt. Ngorongoro-krateret og Lake Manyara er bittelitt rimeligere og man finner nesten like store muligheter for å finne «de 5 store» her som i Serengeti. Er man heldig med været og dyrene er dette en en erindring alle som har opplevd det, vil huske.

IMG_0902

IMG_0846

  • Området rundt Omo-elven i Etiopia.

For å fylle alle spekter av sceniske utgangspunkt, er det avsidesliggende området rundt Omo-elven i Etiopia et sted verdt et besøk. Her finner man flatt landskap og urinnvånerne som har bodd her i tusenvis av år.

 

Da har jeg forhåpentligvis påpekt noen gode innvendinger om Øst-Afrika. Håper du fikk enda større reisefot etter dette!

 

– Alexander Lindgaard Føll

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s